lody

OD PROJEKTU DO REALIZACJI

LODZIARNIA

WYPOSAŻENIE LODZIARNI

FREZERY + PASTERYZATORY DO LODÓW

PROFIGEL COMBI

Frezer Pasteryzator.jpg

SERIA  TOP LEVEL

Frezer z wbudowanym, niezależnym pasteryzatorem Profigel Combi 15+15 

Urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii.

Maszyna posiada wbudowany cylinder pasteryzatora z bezpośrednim spustem do niezależnie sterowanego poziomego cylindra frezującego – zatem łączy w sobie cechy frezera poziomego oraz pasteryzatora.

Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych. Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. Urządzenie do frezowania i pasteryzacji Telme HBF Profigel Combi 15+15 jest idealne do wytwarzania lodów o specyficznej recepturze smakowej np. z dodatkiem czekolady we wszystkich jej rodzajach

FREZERY + PASTERYZATORY DO LODÓW

PASTOGEL COMBI

Pastogel combi.jpg

SERIA  TOP LEVEL

Profesjonalne urządzenie wielofunkcyjne Pastogel T 

 

Urządzenie wysokiej jakości przeznaczone dla najbardziej wymagających cukierni, lodziarni oraz profesjonalnej gastronomii. Urządzenie łączy w sobie cechy frezera pionowego oraz pasteryzatora.

Pozwala wymieszać i spasteryzować takie składniki jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. wymagane do przygotowania lodów, sorbetto i granity oraz składniki różnych produktów cukierniczych i gastronomicznych.

 

Podczas podgrzewania topi tłuszcze i czekoladę, eliminując większość patogennej flory bakteryjnej. Wszechstronne i szybkie dla każdego produktu wymagającego obróbki termicznej na gorąco lub na zimno. W standardowym wyposażeniu znajduje się:

lody

FREZERY + PASTERYZATORY DO LODÓW

CREMAGEL

Cremagel.jpg

SERIA PROFESSIONAL

CREMAGEL  solidny, niezawodny, o prostej konstrukcji CREMAGEL 5/10/20 litrów, to wielofunkcyjne urządzenie, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

CREMAGEL produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które miesza i blenduje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów.

Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

FREZERY + PASTERYZATORY DO LODÓW

COMBIGEL

Combigel.jpg

SERIA PROFESSIONAL

Pasteryzator + frezer Combigel 3 A produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i ogrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową.

 

Urządzenie umożliwia produkcję wysokiej jakości lodów przy użyciu gorących mieszanek ale umożliwia też produkcję sorbetów i granit.

Ogrzewanie pośrednie, gwarantujące zachowanie właściwości organoleptycznych produktów odbywa się za pomocą ciekłego nośnika cieplnego. 

Urządzenie do pasteryzacji i frezowania Telme Combigel 3 A jest w stanie zmrozić 2 do 4 litrów mieszanki o wadze od 2,3 do 4,5 kg podczas cyklu trwającego od 10 do 20 minut. Wydajność od 15 do 23 l na godzinę.