top of page

URZĄDZENIA COMBI

Frezer poziomy PROFIGEL  COMBI Telme:   

Tak jak wszystkie poziome frezery do lodów gałkowych firmy TELME, tak i maszyny do lodów PROFIGEL zapewniają wysoki stopień napowietrzenia mieszanki lodowej, przekraczający 40%, co w sposób bezpośredni przekłada się na ponadprzeciętną kremistość produkowanych lodów rzemieślniczych.

PROFIGEL COMBI

Frezery-do-lodow

PROFIGEL COMBI
POJEMNOŚCI 10+10 /15+15 LITRÓW

 

Wydajny system grzania i schładzania

NIEZAWODNY

Przeznaczone do codziennej wielogodzinnej pracy

Najwyższa jakość produkcji lodów. Dwa cylindry 

PROFIGEL COMBI

Poziome frezery combi do produkcji lodów rzemieślniczych, naturalnych.

Poziome frezery do lodów PROFIGEL typu COMBI to wydajne urządzenia, dzięki którym z łatwością przygotujesz lody gałkowe, sorbety według własnych receptur.  Wyposażone w dwa oddzielne cylindry o pojemność 10 lub 15 litrów (w zależności od wersji urządzenia), oraz dwa osobne układy grzania i chłodzenia, maszyny do lodów PROFIGEL umożliwiają jednoczesne przeprowadzenie procesu pasteryzacji i frezowania lodów rzemieślniczych.  

Zastosowanie takiego rozwiązania jest szczególnie przydatne w przypadku małych zakładów i pracowni lodów, w których ze względu na ograniczoną ilość miejsca nie można zastosować więcej niż jednego urządzenia.

Frezer poziomy PROFIGEL  COMBI Telme:   

Tak jak wszystkie poziome frezery do lodów gałkowych firmy TELME, tak i maszyny do lodów PROFIGEL zapewniają wysoki stopień napowietrzenia mieszanki lodowej, przekraczający 40%, co w sposób bezpośredni przekłada się na ponadprzeciętną kremistość produkowanych lodów rzemieślniczych.

Urządzenie jest łatwe do mycia i dezynfekcji. Elementy mające kontakt z żywnością można łatwo zdemontować i złożyć ponownie bez użycia specjalistycznych narzędzi, a zewnętrzny kran umożliwia bezpośrednie odprowadzanie wody płuczącej z cylindrów.

Frezery  poziome PROFIGEL COMBI

Chłodzenie oraz pełny proces pasteryzacji. 

Podgrzewanie i sanityzacja: roztapianie tłuszczów i czekolady oraz eliminacja patogennej flory bakteryjnej. Mieszanie składników potrzebnych do przygotowania lodów rzemieślniczych, sorbetów i granity: mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. Frezowanie mieszanki oraz wtłaczanie do niej powietrza. Mechaniczny i termiczny proces produkcji pozwala na uzyskanie  najwyższej jakości lodów rzemieślniczych

o ponadprzeciętnej kremistości

HBF Combi to urządzenia idealne do produkcji lodów o specjalistycznych recepturach, takich jak lody czekoladowe w różnym wydaniu: z czekoladą biała, mleczną, ciemną, gorzką itd

Produkcja-lodow
bottom of page