CREMAGEL
CREMAGEL to pasteryzator i frezer do lodów w jednym urządzeniu.
Pasteryzator pasteryzowanie kremów i past, pasteryzacja mieszanek lodowych.
Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych. Frezer lodowy – zmrażanie płynnej mieszanki lodowej.
Programowalny schładzacz produktów cukierniczych.
CREMAGEL 5/10/20 LITRÓW

CREMAGEL Pasteryzator i Frezer
POJEMNOŚCI 5/10/20 LITRÓW
NIEZAWODNY
Przeznaczone do codziennej wielogodzinnej pracy
CREMAGEL 5/10/20
Wielofunkcyjny Cremagel 5/10/20
Produkcja cukiernicza i lodziarska
CREMAGEL to wielofunkcyjne urządzenie to frezer i pasteryzator w jednym, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.
Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.
Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.
Cremagel 5/10/20
Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu.
CREMAGEL automatyzuje i ułatwia czynności, które wymagają pracy ludzkich rąk, są męczące oraz wymagają czasu, gwarantując wysokiej jakości obróbkę produktu oraz stałą jakość i idealną higienę. Oprócz tego urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania.
Funkcjonalność
Miesza i blenduje : z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, itp., potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych, produktach do gastronomii, oraz różnych miksach potrzebnych do produkcji lodów.
Miesza i miksuje składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko
w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.
Podgrzewa, dezynfekuje oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody. Temperuje czekoladę: gorzką, białą czekoladę mleczną. Schładza i konserwuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.
Pionowy cylinder zapewnia dodatkowe korzyści: prosty załadunek produktów, doskonała widoczność oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie produkcji




