top of page

PASTERYZATORY

Pasteryzatory do lodów Evopasto o pojemnościach od 30 do 120 litrów.

Odbiorcy to lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych, cukiernie i hotele. Produkcja o najwyższym standardzie i jakości końcowego produktu.  Proste, solidne i niezawodne.

PASTERYZATORY EVOPASTO

Pasteryzatory

PASTERYZATORY DO MIESZANKI LODOWEJ EVOPASTO 30/60/120 LITRÓW
 

Pionowe frezery Extragel

wydajność od 50 do 100 litrów na godzinę

NIEZAWODNE

Przeznaczone do codziennej wielogodzinnej pracy

Jakość wykonania, trwałość

PRODUKCJA LODÓW

Pasteryzatory do produkcji lodów rzemieślniczych, naturalnych.

Pasteryzatory  - solidne, niezawodne, o prostej konstrukcji wydajne do 120 litrów

Pasteryzatory Evopasto do lodów o pojemnościach od 30 do 120 litrów.

Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób. Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Automatyczne pasteryzatory do lodów rzemieślniczych EVOPASTO z linii PRPFESSIONAL to urządzenia przeznaczone do ciężkiej codziennej pracy. Prostota obsługi i niezawodność to cechy wyróżniające pasteryzator na tle konkurencji.

Pasteryzacja mieszanki lodowej

EVOPASTO  zbudowany z wysokiej jakości materiałów i podzespołów zabezpiecza właściwości organoleptyczne pasteryzowanego produktu.

Użycie płynnego czynnika grzewczego zabezpiecza produkt przed przypaleniem i zapewnia równomierny rozkład temperatury na powierzchni cylindra. Proste, funkcjonalne sterowanie elektroniczne posiada "inteligentną" pamięć, która automatycznie powtarza cykl pasteryzacji, gdy zasilanie zostało przerwane.

Pasteryzatory TELME zapewniają:

zwiększoną aromatyczność produktów;

uwodnienie środków stabilizujących i części stałych;

rozpuszczanie cukrów;

rozpuszczanie tłuszczów w mieszance i utworzenie jednorodnej zawiesiny;

zwiększenie stabilności spasteryzowanej emulsji

Obróbka termiczna obejmuje ogrzewanie mieszaniny do 85°C, a następnie schłodzenie do 4°C. Pasteryzatory zapewniają szybkie przeprowadzenie procesu.

Pasteryzatory do lodów produkcji TELME to urządzenia wysokiej jakości. Posiadają bezpieczny dla produktów spożywczych pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego. Ponadto urządzenia posiadają przeźroczystą pokrywę wykonaną z poliwęglanu umożliwiającą wgląd w proces pasteryzacji oraz dodawanie surowców w dowolnym momencie cyklu.

Pasteryzatory
bottom of page