ZAMRAŻARKI SZOKOWE

 Oferujemy​  zamrażarki szokowe do lodów firmy SAGI.

Gwarancja bezpiecznego przechowywania produktów. Szafy szokowego mrożenia do lodów to urządzenia o zróżnicowanej pojemności, które w sposób szokowy, natychmiastowy schładzają mieszankę lodową zaraz po wyrzuceniu jej z frezera do lodów.

ZAMRAŻARKI SZOKOWE SAGI

zamrazanie-szokowe-lodowki

MASZYNY I URZĄDZENIA DO PRODUKCJI LODÓW

PRODUKCJA LODÓW

ZAMRAŻARKA SZOKOWA SAGI HP 51M

CHARAKTERYSTYKA

  • Monolityczna konstrukcja, zewnętrzna i wewnętrzna struktura wykonana ze stali nierdzewnej  AISI 304.

  • Drzwi, boki i panel sterowania o satynowym wykończeniu.

  • Izolacja poliuretanowa o grubości 55 mm, wykonana poprzez wstrzyknięcie poliuretanu BASF o gęstości 40 kg/m3 wolnego od freonów (CFC).

  • Komora chłodnicza  z zaokrąglanymi rogami oraz odpływem w celu ułatwienia procesu czyszczenia.

  • Komora chłodnicza  dla 6 kuwet 36 x 16,5 x 12 cm

  • Produkcja na cykl: 15 kg

  • 5 poziomów prowadnic wykonanych z stali nierdzewnej AISI 304 rozstawionych co 30mm.

  • Blat roboczy grubości 80 mm, wykonany z stali nierdzewnej AISI 304, zaokrąglony od frontu, z frontalnym panelem kontrolnym.

  • Drzwi z zawiasami wykonanymi ze stali nierdzewnej, łatwa zmiana kierunku otwierania, wyposażone w system samo zamykania. Ramka drzwiowa podgrzewana.

  • Stopień ochrony: IP24

  • Miedziano-aluminiowe impregnowane parownika jako zabezpieczenie przed rdzewieniem.

  • Czynnik chłodniczy: R404A.​

 
ZAMRAZARKA-SZOKOWA

PRODUKCJA LODÓW

ZAMRAŻARKA SZOKOWA SAGI HP 101L

Schładzarko-zamrażarka szokowa o indeksie DMS101L produkcji włoskiej firmy SAGI to urządzenie wysokiej jakości. Schładzanie z 90 do 3°C, możliwość schładzania potraw do 42 kg, zamrażanie z 90 do -18°C.

Możliwość zamrażania potraw do 25 kg. Urządzenie posiada regulację temperatury parowania za pomocą zaworu termostatycznego. 

Pojemność 24x GN 1/1 (h=20 mm) (opcjonalnie 10 blach 600×400 mm), rozstaw między prowadnicami 70 mm.

Czynnik chłodniczy R404A. Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.

 
zamrazarka-szokowa

PRODUKCJA LODÓW

ZAMRAŻARKA SZOKOWA SAGI DFS 171L

CHARAKTERYSTYKA

  • Produkcja na cykl: 65 kg z +90° C do +3°C w 90 minut; 35 kg   od +90° C do -18°C w 240 minut

  • Zewnętrzna i wewnętrzna struktura wykonana ze stali nierdzewnej  AISI 304. Drzwi, boki i panel sterowania o satynowym wykończeniu.

  • Izolacja poliuretanowa o grubości 75 mm

  • Komora chłodnicza  z zaokrąglanymi rogami oraz odpływem w celu ułatwienia procesu czyszczenia.

  • Komora chłodnicza  dla blach 60x40 – mieści 17 blach o wys. 4cm lub 11 o wys. 6cm

  • Drzwi z zawiasami wykonanymi ze stali nierdzewnej, łatwa zmiana kierunku otwierania, wyposażone w system samo zamykania. Ramka drzwiowa podgrzewana.

  • Miedziano-aluminiowe impregnowane parownika jako zabezpieczenie przed rdzewieniem.

  • Rozmrażanie powietrzem.

  • Moduł chłodzenia o temperaturze parowania  -23,3 °C i temperaturze skraplania 53,5°C wynosi 887 W. Chłodzenie powietrzem.

  • Maksymalna tem. otoczenia +32°C (Klasa klimatyczna 4, dla wilgotności 55% R.H.)

  • Cykl chłodzenia szokowego, na czas i/lub poprzez odczyt wskazań sondy, od +90°C do +3°C

  • Cykl mrożenia szokowego, na czas i/lub poprzez odczyt wskazań sondy, od +90°C do -18°C.   Możliwość wyboru programu TWARDY lub MIĘKKI w zależności od rodzaju produktu.

  • Schładzanie wstępne: zapewnia odpowiednią temperaturę w komorze w momencie załadunku.

  • Po zakończeniu każdego cyklu, bezpieczeństwo produktu zapewnione jest dzięki automatycznemu przejściu w fazę przechowywania.

  • Moc urządzenia 5,2 Kw - standardowe przyłącze: V-Hz 400V 3N 50/60Hz

 
zamrazarki-szokowe