PASTERYZATORY
Pasteryzatory do lodów Ecomix o pojemnościach od 60 do 180 litrów.
Odbiorcy to lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych, cukiernie i hotele. Produkcja o najwyższym standardzie i jakości końcowego produktu. Proste, solidne i niezawodne.
PASTERYZATORY ECOMIX
PRODUKCJA LODÓW
Pasteryzatory do produkcji lodów rzemieślniczych, naturalnych.
Pasteryzatory - solidne, niezawodne, o prostej konstrukcji wydajne do 180 litrów
Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 60 do 180 litrów.
Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.
Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bawarski, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.
Automatyczne pasteryzatory do lodów rzemieślniczych ECOMIX T z linii TOP LEVEL to urządzenia przeznaczone dla najbardziej wymagających profesjonalistów. Wyposażone w wytrzymały pięciocalowy, dotykowy wyświetlacz z prostym w obsłudze interfejsem, podwójną, przezroczystą pokrywę dla łatwego dodawania składników oraz mieszadłem z emulsyfikatorem z podziałką wskazującą ilość litrów.
Pasteryzacja mieszanki lodowej
ECOMIX , zbudowany z wysokiej jakości materiałów i podzespołów zabezpiecza właściwości organoleptyczne pasteryzowanego produktu. Posiada nowoczesny panel sterujący z obsługą dotykową, który został zaprogramowany również w języku polskim. Modele serii TOP LEVEL, dla wymagających Klientów: Rezystancyjny 5-calowy kolorowy ekran dotykowy (może być również używany w rękawicach), intuicyjne łatwe MENU Regulacja prędkości mieszadła falownikiem
Pasteryzacja lodów - zasada działania
Ecomix T :
Modele serii TOP LEVEL, dla wymagających Klientów
Regulowana prędkość mieszadła falownikiem.
Ecomix oferuje
2 wysokie pasteryzowanie
2 niskie pasteryzowanie
2 pasteryzujące mleko
2 pasteryzujące czekolady
2 syrop owocowy
2 chłodzenie i dojrzewanie
2 odwrócony cukier
2 płynne jogurty
Wolne programy – nieskończona ilość z możliwością spersonalizowania smaków
Wszystkie programy zapewniają optymalną emulsyfikację mieszanki o mikrometrycznej średnicy kuleczek tłuszczu.