RIBOT to wiele urządzeń w jednym. Pasteryzator pasteryzowanie kremów i past, pasteryzacja mieszanek lodowych.
Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych. Frezer lodowy – zmrażanie płynnej mieszanki lodowej. Ubijaczka – ubijanie i napowietrzenie mas cukierniczych i piekarniczych. Szatkownica – cięcie i rozdrabnianie produktów. Rozdrabniacz z utrzymywaniem
stałej temperatury rozdrabnianego produktu (proces schładzania). Programowalny schładzacz produktów cukierniczych.
WIELOFUNKCYJNY RIBOT
POJEMNOŚCI 10/18/30/60 LITRÓW
NIEZAWODNY
Przeznaczone do codziennej wielogodzinnej pracy
CUKIERNIA
Idealny w produkcji cukierniczej, kremy, pasty, ganasze, nadzienia...
RIBOT
Ribot w cukierni i lodziarni
CUKIERNIA I LODZIARNIA
Ribot zapewnia powtarzalność produkcji, jest w stanie połączyć lepiej i szybciej różne surowce piekarnicze i cukiernicze. Programowanie i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. Ribot to tysiące możliwości,i setki receptur.
Ribot ma pionowy cylinder frezujący pełen zalet: jest łatwy do napełnienia, wytwarza lody o wyjątkowej konsystencji, zapewnia stałą widoczność produktu oraz możliwość dodawania składników w każdej chwili.
Ribot to wydajny system grzania i schładzania, pojemność od 10 do 60 litrów
Ribot pozwala na zaprogramowanie pracy w celu zaoszczędzenia czasu, energii i pieniędzy, aby błyskawicznie wyprodukować: ciasta, ganasze, wyroby czekoladowe, lody, sorbety, risotto, nadzienia, zupy, buliony mięsne i warzywne, sosy pomidorowe, mięsne i rybne; majonez, sos beszamelowy, polentę, fondue, duszone mięso, klopsiki, gotowane mięsa, bazy, potrawy gotowane na parze, produkty pakowane próżniowo, gotowane mięso i ryby itd.
WSZECHSTRONNOŚĆ
Ribot zapewnia prozdrowotne, nieinwazyjne gotowanie w stałej, kontrolowanej temperaturze. Podczas procesu gotowania zachowuje walory organoleptyczne żywności i wydobywa pełny bukiet smakowy przygotowywanych produktów
Kontrolowana temperatura w zakresie od -15°C do +115°C. zapewnia, że produkt osiągnie optymalne parametry, a cechy urządzenia pozwolą na zwiększenie produkowanej ilości wyrobów i zapewnienie ich powtarzalności. Różne składniki: masło, jajka i cukier łączą się lepiej i szybciej. Dzięki regulowanym obrotom mieszadła z zakresu 30 - 500 obrotów na minutę.
RECEPTURY
Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak: lody, Ciasto, krem cukierniczy, krem maślany, krem angielski, krem bawarski, konfitury, nadzienia owocowe, sos owocowy, krem orzechowy, musy, bezy, polewy, macarony, panna cotta, zabaglione, bita śmietana, krem brulee, budyń, karmel i mascarpone itd.