top of page

FREZERY DO PRODUKCJI LODÓW

Oferujemy pionowe i poziome frezery do lodów. Pionowe frezery to modele Practica i EcoGel, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 200 litrów na godzinę, Model Practica niezawodny, prosty o solidnej konstrukcji. Tradycyjne smaki naturalnych, rzemieślniczych.

FREZERY DO PRODUKCJI LODÓW

Frezery-do-lodow

PIONOWE FREZERY PRACTICA
35-50/42-60/54-84 LITRÓW

 

Jakość wykonania, trwałość

Pionowe frezery Practica

wydajność od 25 do 75 litrów na godzinę

NIEZAWODNE

Przeznaczone do codziennej wielogodzinnej pracy

FREZERY DO LODÓW

Pionowe frezery do produkcji lodów rzemieślniczych, naturalnych.

Solidne, niezawodne, o prostej konstrukcji frezery  PRACTICA Telme

Pionowe frezery modele Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę.

Frezery do lodów dają możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantują uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji.  Doskonale sprawdzają się jako wyposażenie kawiarni, lodziarni czy restauracji.  Umożliwiają przygotowanie każdego rodzaju lodów, a dzięki rozbudowanym funkcjom oraz możliwościom personalizacji usprawniają i ułatwiają pracę.  Maksymalna produkcja od 50 do 75 litrów na godzinę.

Frezery do produkcji lodów rzemieślniczych

KLUCZOWE CECHY PIONOWYCH FREZERÓW

Jakość lodów taka jak w tradycyjnych pionowych frezerach

Kompaktowa budowa (niewielkie wymiary szczególnie polecane dla produkcji w punktach sprzedaży).

Wysoka zdolność przekazywania chłodzenia poprzez ściany i dno cylindra (szczególnie istotna podczas procesu opróżniania).

Transparentna duża pokrywa (zapewniająca doskonałą widoczność produktu podczas każdego kroku frezowania).

Zdejmowane skrobaki (skutecznie frezujące poprzez przyleganie do powierzchni cylindra dzięki dociskowi poprzez frezowaną

masę lodową).  Kontrolowany czas cyklu (tak aby otrzymać idealną teksturę i konsystencję).

Frezery-do-produkcji-lodow

Produkcja lodów

PRATICA frezer firmy TELME posiada pionowy cylinder frezujący.

Ramię mieszadła podnosi masę lodową do góry a grawitacją sprowadza ją ponownie ku dołowi. Lody są skutecznie mieszane podczas frezowania. Kontrolowany czas cyklu powala na szybką produkcje, wysoką jakość lodów oraz pożądana teksturę i konsystencję.

Temperatura podczas cyklu frezowania zapewnia takie same efekty niezależnie od ilości przygotowanych lodów.

Proces ekstrakcji lodów może być przerwany nawet na kilka minut bez zmiany ich konsystencji. Maszyna utrzymuje wewnątrz cylindra wyfrezowane lody w doskonałej kondycji. Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez zmianę kierunku mieszadeł i podwójnym zwiększeniu ich prędkości. Profesjonalny prysznic myjący, celowo zainstalowany na zewnątrz, umożliwia jego różnorodny sposób użycia.

frezery-do-lodow
bottom of page